11 de set. 2013

MANDONGUILLES AMB SÈPIA

APTA PER FASE ATAC, PP CREUER 

Ingredients per a 4 persones:

·         500 grs de mandonguilles (porc/vadella)
·         750 grs de sèpia
·         2 cebes picades
·         4 tomàquets ratllats
·         1 culleradeta d’oli d’oliva
·         3 grans d’all laminats
·         Sal, julivert
·         Caldo de peix (un o dos gots segons es vegi com va quedant la salsa)
·         Un cullerada de farina de blat de moro (si no estàs a la fase d’atac)

Preparació:
1.       Compto que les mandonguilles ja les comprareu fetes, si no mesclan la carn amb ou, salvado d’avena, el permés per dia , julivert, sal i pebre obtindreu unes mandonguilles magnifiques.
2.       A una paella poseu l’oli , i els alls laminats vigileu que no es cremin , i esperem a que agafin color.
3.       Afegim la ceba picada ben fina, i anem remenant
4.       Afegim el tomàquet i la sèpia tallada a trossos, seguim remenant
5.       Afegim les mandonguilles i el caldo de peix
6.       Ho mantenim a foc mig i anem vigilant que no ens quedem sense caldo, si veiem que es redueix afegim un altre got.
7.       Anirem remenant fins que l’aigua quedi evaporada i ens quedi una salseta de tomàquet i ceba. Si ens queda molt clara i no estem a la fase d’atac afegim una cullerada de farina de blat de moro .